A l'ombra de les Virunga

A l'ombra de les Virunga

dissabte, 17 de gener del 2015

Cap a Kigali

Ja fa dues setmanes que hem tornat a Rwanda després de la visita nadalenca a casa. A Musanze tot continua igual, i ja hem agafat el ritme del dia a dia. I el que tampoc no canvia és haver de fer paperassa! ...i això vol dir haver d’anar a Kigali.

En aquesta ocasió havia d’anar a recollir un permís de recerca del Ministeri d’Educació. Han trigat més de dos mesos a tenir enllestit aquest paper, que és obligatori des del passat any per a qualsevol projecte de recerca que es desenvolupi al país. A més cal un altre permís de recerca més específic que depèn d’altres organismes, en el meu cas del “Rwanda Development Board”, que em permet fer recerca al Parc Nacional dels Volcans. Així que per poder estudiar els goril•les calen una pila de permisos! Per sort ja tinc tota la paperassa relacionada amb la recerca acabada, i ara només falta que ens facin els nous visats definitius... Esperem tenir-los ben aviat!

La part bona d’haver d’anar a Kigali és que hi ha centres comercials grans, que no existeixen a Musanze, i pots aprofitar per fer algunes compres de productes difícils de trobar. En realitat Kigali és l’únic lloc de Rwanda que ofereix tots els serveis d’una gran ciutat, i Musanze no deixa de ser un poble gran. Tot just aquest darrer any van començar la construcció del primer centre comercial... Qui sap si arribarem a veure’l en funcionament!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada