A l'ombra de les Virunga

A l'ombra de les Virunga

dimarts, 18 de febrer del 2014

Novetats dels goril·les

Fa algunes setmanes que trobar els grups de goril·les és més complicat que de costum. Darrerament pugen molt amunt, fins a 3.500 metres i més (algun grup ha arribat als 4.000 metres!). Allà dalt hi troben menjar i hi estan molt més frescos, sobretot ara que les temperatures diürnes han pujat. Això vol dir que hem de caminar molt més, i anar per zones molt més agrestes, fins i tot arribem al límit de zones inaccessibles per les persones. Així que hi ha hagut dies que no els hem pogut trobar, i d’altres que hem hagut de travessar rius i barrancs.

A més, des del passat Nadal hi ha hagut alguns canvis importants. S’ha donat el cas de nombroses interaccions entre diversos grups, el que ha implicat la transferència de femelles entre ells, alguns ferits i la mort d’una cria. També hi va haver algun animal que va caure en una trampa il·legal; així que els Gorilla Doctors van haver d’intervenir nombroses vegades.

Per si no fos poc, un dels grups es va deixar de trobar durant un mes i mig, un altre es va dividir en dos durant unes setmanes, un tercer va quedar escarmentat per les interaccions i la intervenció veterinària, i ara costa molt de trobar i fuig dels humans... i, per acabar, s’ha trobat un nou grup de tres individus, dos d’ells ja eren vells coneguts.

Realment la vida dels goril·les és molt activa, i passen coses cada dia!